Vuoden Porin yrittäjänainen valittiin juhlavissa tunnelmissa

sannaviiVuoden Porin yrittäjänaiseksi valittiin Sanna Saikkonen tiistaina 14.2.2017. Sanna on jo 20 vuotta pitänyt Viikin Helmi cartering- ja ravintolapalvelua yhdessä miehensä Timo Saikkosen kanssa. Vuoden Porin yrittäjänainen tapahtuma pidettiin juhlavissa puitteissa Porin Raatihuoneen tiloissa järjestön 70-vuotis juhlavuoden kunniaksi. Tilaisuudessa jaettiin lisäksi ansiomerkkejä ja vuoden kunniajäsen.

Porin Yrittäjänaisten uusi puheenjohtaja Sari Huhtamaa avasi tilaisuuden ja toivotti juhlayleisön tervetulleeksi. Porin apulaiskaupuinginjohtaja Kari Hannus piti puheen Porin yrittäjänaisille. Yrittäjänaisten keskusjärjestön puheenjohtaja Seija Estlander toi tervehdyksen ja kuulumiset järjestön puolesta. Kari Hannus piti yrittäjäjärjestöjen toimintaa tärkeänä kaupungin elinvoimaisuuden kannalta. Seija Estlander korosti, että pk-yritykset ovat nykyään tärkeitä työllistäjia Suomessa.

Tiedote 14.2.2017

-Rakkaudesta ruokaan-

Porin vuoden yrittäjänaiseksi valittiin Viikin Helmen Sanna Saikkonen. Porin Yrittäjänaiset ry täyttää tänä vuonna 70 vuotta, joten valinta tapahtui Raatihuoneella juhlavin menoin.

Sanna Saikkonen on yrittäjäsuvun kasvatti. Suvun yritys K.T. Tähtinen kuuluu Porin vanhimpiin metallialan ammattilaisiin. Suvun laaja yritysosaaminen on antanut hyvän pohjan oman yrityksen perustamiseen. Sanna on yrittäjä jo viidennessä polvessa.

KUVA SANNA SAIKKONENSanna ja hänen aviomiehensä Timo Saikkonen perustivat Viikin Helmen vuonna 1997. He ovat molemmat koulutukseltaan kokkeja. – Jo kokkikoulussa päätin, että minulla on vielä joskus oma lounasravintola ja catering –palvelu. Onneksi miehelläni oli myös samansuuntaiset ajatukset, Sanna myhäilee.

Omistajapariskunnan voimin avattiin ensimmäinen toimipaikka, joka sijaitsi Porin Vehon piharakennuksessa Helmentiellä. Toiminta on laajentunut vuosien saatossa ja monien muutosten jälkeen Viikin Helmi on tällä hetkellä 16 henkeä työllistävä monipuolisia ruokapalveluita tarjoava yritys. Tämän hetkiset toimipaikat ovat Viikin Helmi Helmentiellä ja Kuparin Helmi Kupariteollisuuspuistossa. Lisäksi Catering palvelee tilaisuuksien muodossa laajalla alueella aina pääkaupunkiseudulla asti. Viikin Helmen konsepti kulminoituu hyvän ruoan ympärille unohtamatta kokemuksen tuomaa ammattitaitoa.

– Tarjoamme arkilounaan kahdessa toimipisteessä sekä monipuolisen catering-palvelun pienistä perhejuhlista isoihin yritystapahtumiin, sanoo Sanna ylpeänä. – Lisäksi Viikin Helmestä voi tilata tarjottavia kokouksiin, tapahtumiin ja illanviettoihin, Sanna tarkentaa.

– Kaiken tämän mahdollistaa ammattitaitoinen ja iloinen henkilökunta, joista suuri osa on ollut kanssamme kasvamassa vuosien saatossa alueen johtavaksi lounas- ja catering-alan yritykseksi. Jatkossakin haluamme olla avoimia uusille haasteille, ajan hermolla pysyen.

Sanna on liittynyt Porin Yrittäjänaisiin vuonna 1999. Tällä hetkellä hän on hallituksen jäsen sekä luotsaa ohjelmatoimikuntaa järjestäen erilaisia tapahtumia Porin yrittäjänaisille. – Juhlavuoden yrittäjänaiseksi valinta on kunnia-asia, Sanna iloitsee. – On upeaa tulla valituksi samana vuonna, kun oma yritys täyttää 20 vuotta.

Yrittäjänaisvalinnan kunniaksi ”pannu kuumana” Kuparin Helmen kabinetissa torstaina 16.2. klo 14-17. Osoite: Kuparitie 28330 Pori

Lisätietoja
Vuoden yrittäjänainen Sanna Saikkonen
sanna.saikkonen@viikinhelmi.fi 050 -544 85 70

Porin Yrittäjänaisten puheenjohtaja Sari Huhtamaa
sari@sisustussuunnittelu.eu 050-325 4444

Tilaisuudessa jaetut ansiomerkit

Juhlatilaisuudessa Raatihuoneella 14.2.2017 yhdistykselle valittiin uusi kunniajäsen Kirsti Laaksonen. Suomen Yrittäjänaisten Hopeisen ansiomerkin saivat Eija Koskenniemi-Saarivirta ja Riikka Reunamo. Pronssisen ansiomerkin saivat Pirjo Vallin, Pia Hyppönen, Sari Huhtamaa, Johanna Ahokas, Tuire Nenonen ja Sanna Saikkonen.

Lisätietoja

Porin Yrittäjänaisten puheenjohtaja Sari Huhtamaa
sari@sisustussuunnittelu.eu 050-325 4444