Sisustusalan yrittäjä Sari Huhtamaa valittiin Porin vuoden 2022 yrittäjänaiseksi


Sisustusalan yrittäjä Sari Huhtamaa valittiin Porin vuoden 2022 yrittäjänaiseksi
Valinta julkistettiin Viikin Helmessä iloisissa tunnelmissa tiistaina 22.3.2022


Sisustussuunnittelu Sari Huhtamaa tekee kotien, kesäasuntojen, liiketilojen ja messuosastojen suunnittelua. Suunnitelmaan sisältyy väri- ja materiaalivalinnat, pinnat, valaistus, kiinto- ja irtokalusteet, tekstiilit tai vain jotkin osa-alueet näistä. Sisustussuunnitelma sisältää pohjapiirrokset, leikkaus- ja 3D-havainnekuvat, väri- ja materiaalimallit sekäkaluste- ja varusteluettelot.


Sari Huhtamaa valmistui aikoinaan lastentarhaopettajaksi vuonna 1990. Sari oli töissä vuoteen 2004 asti Koivulan päiväkodissa, meni naimisiin Harrin kanssa sekä lapset Lauri ja Maria syntyivät.
– Aloin sitten miettimään, että mitä voisi vielä opiskella. Aloitin Tampereen ammattikorkeakoulussa sisustusalan monimuoto-opinnot vuonna 2004. Kokeilin miltä se tuntuisi tämä ala, joka ei ollut vielä trendinä silloin. Ala kiinnosti, mutta en saanut monimuotokulutuksesta irti riittävästi. Hain Halikon käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen sisustussuunnittelukoulutukseen ja pääsin. Motivaatio opiskelemaan oli kova, kouluun piti päästä joka päivä, vaikka Halikkoon oli matkaa Luvialta 170 km.
– Hyppäsin uuteen maailmaan. Onneksi mies näytti vihreää valoa ja oli tukena koko ajan. Ajoin viitenä päivänä viikossa Luvian ja Halikon väliä kaksi ja puoli vuotta.

Sari sai töitä jo opiskeluaikoina.
– Ensimmäinen työ oli isomman messuosaston suunnittelu lokakuussa 2005 Luvian sahalle Habitare- messuille. Halikon käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kautta sain alkuun lisäksi suunnittelutöitä. Valmistumisen jälkeen tuli kohteiksi koteja, toimistoja kesäasuntoja, myymälöitä, kirjastoja. Suunnittelin pieniä tiloja sekä isompia, jopa tuhannen neliön tiloja. Halusin tehdä töitä monipuolisiin kohteisiin enkä jumittua vain tietyn tyyppisiin projekteihin tai saatikka, että materiaalit tulisivat aina vain yhdeltä toimittajalta.
– Asuntomessuilla Porissa oli 2018 kaksi kohdetta Talo Lintula ja Goto Gloria. Asuntomessut oli melkoisen työläs projekti. Kuvauksia oli jo asuntomessujen keväällä, ja kalusteita piti siirtää edes takaisin kuvauksia varten. Talo Lintula oli aikaansa edellä. Sinne suunnittelemani rimaseinä sekä rimoista tehty sängynpääty, johon on integroitu yöpöytä ja valaisimet, ovat edelleen suosittuja.

Sari Huhtamaa on toiminut lisäksi sisustusalan opettajana.

-Sataedussa ja Huittisten aikuiskoulutuskeskuksessa kävin opetustöissä noin kymmenen vuoden ajan. Opetin sisustusalan artesaaneja. Kursseilla opetettiin mm. rakennuspiirustusta, värioppia, sommittelua ym. Samalla tein iltaisin omia työprojekteja.

Inspiraatiota Sari hakee matkailusta ja luonnosta. Parhaat inspiraatiot ovat tulleet ulkomaan matkojen kautta, jotka ovat suuntautuneet Italiaan, Saksaan, Hollantiin ja Tanskaan. Matkoilta löytyy usein parempia ideoita kuin messuilta. Liikunta ja luonto ovat Sarille tärkeitä. Pitkillä lenkeillä italian pystykorva Milon kanssa ajatukset selkeytyvät mukavasti.- Paras nollauskeino on liikunta. Koiran kanssa tulee paljon lenkkeiltyä rauhallisessa maastossa pois hälinästä. Parhaat ideat syntyvät metsässä. Kesämökki on myös tärkeä. Käyn pelaamassa lentopalloa, jossa pitää keskittyä pelaamiseen, muut asia kyllä unohtuvat samalla. Musiikin kuuntelu ja laulaminen ovat sydäntä lähellä.

– Yrittäjänaisiin tulin vuonna 2009 ystävän kautta. Ystävä kertoi, että täällä on mukava porukka ja voi verkostoitua. Kun olin ollut puolisen vuotta jäsenenä, silloinen puheenjohtaja Riikka Reunamo pyysi yhdistykseen sihteeriksi. Halusin kuulla ensin lisää tehtävistä ja päätin sitten aloittaa. Vuoden päästä tulin mukaan hallitukseen. Vuonna 2015 minut ylipuhuttiin yhdistyksen puheenjohtajaksi. On ollut kivaa ja mielettömän mukava porukka.
– Meillä on ollut hyvä hallitus. Olen tottunut aina, että tehdään yhdessä porukalla. Yhdistyksellä on ollut
hyväntekeväisyystempauksia, toimintaa kehitetty ja traditioita ylläpidetty. Olisin halunnut vielä tehdä enemmänkin, sillä ainahan olisi varaa parantaa. Sarin yrityksen toiminta jatkuu edelleen uuden yrityksen alla.

Nykyään Sisustussuunnittelu Sari Huhtamaa on Glera Consulting Oy:n aputoiminimi. Mukana yrityksessä on Sarin mies Harri Huhtamaa. Glera Consulting Oy:n toimialana on liiketoiminnan kehittäminen ja muutosjohtaminen. Työn alla on mm. isojen rakennusprojektien kiintokalusteiden ja sisustuksen toteutuksia.
– Katsotaan mitä kaikkea tässä vielä yhdessä kehitellään, sanoo Sari Huhtamaa arvoituksellisesti.


Teksti:Päivikki Alasmäki ja Elina Bragge


Kahvitarjoilu Vuoden Yrittäjänaisen valinnan kunniaksi ke 23.3. klo 12-14 Viikin Helmen kabinettitiloissa

( 2.krs,
Helmentie 7, Pori)
Lisätietoja Sari Huhtamaa 050 3254444
sari@sarihuhtamaa.fi