Porin Vuoden yrittäjänainen työskentelee sisustuksen ja taiteen parissa

 

Porin Yrittäjänaiset ry haluaa Maijanostaa vuosittain esille yrittäjänaisen, joka toimii aktiivisesti yhdistyksessä ja jonka yritystoiminta on kannattavaa. Palkitsemisen tavoitteena on osoittaa arvostusta naiselle, kiinnittää huomiota naisyrittäjyyteen; sen monimuotoiseen toteutumiseen sekä merkitykseen yhteiskunnalle.

Vuoden 2015 yrittäjänainen Maija Alamäki on ollut aktiivisesti yhdistyksen toiminnassa mukana. Maija on kuulunut Porin Yrittäjänaisten juhlavuosien toimikuntiin ja hän on Unelmalehden perustajajäsen. Vuodesta 2003 alkaen ilmestynyt Unelma-lehti on Porin Yrittäjänaisten oma tiedotuslehti. Maija Alamäki on ollut Porin Yrittäjänaisten hallituksessa myös pitkään mukana.

Maija Alamäki työskentelee nykyään sisustuksen ja taiteen parissa, tarjoten koulutus- ja konsultointipalveluja, jotka tähtäävät mm. oman luovuuden kehittämiseen ja energisoivaan ympäristöön. Viime aikoina Helmi Linnean toimintaa on kasvatettu uusien yhteistyökumppaneiden avulla, ja uusiakin palveluja on vielä kehitteillä. Alamäen toinen yritys Ihme-Iines puolestaan tuottaa ja myy monelta osin kierrätysmateriaaleihin pohjautuvia sisustustuotteita, suosituimpina tuotteinaan Huolinuket.
Huolinuket perustuvat alun perin Guatemalalaisten lasten tekemiin nukkeihin.

Huolinukelle kerrotaan illalla huolet ja laitetaan tyynyn alle yöksi. Siellä nuket keräävät nukkujan huolet, eikä tarvitse murehtia, vaan voi nukkua ihan rauhassa. Viime syksynä porilaiset huolinuket löysivät tiensä maailmalle Ihanan Koffeli pop-up kaupan kautta. Nyt nukkeja voi tilata mm. Ihme-Iineksen verkkokaupasta. Huolinuket ovat yksilöllisiä ja niitä tehdään myös toiveiden mukaan.

Maija Alamäki uskoo, että naisilla on paljon annettavaa yritysmaailmaan. Naisilla ideoita, joiden toteuttamiseen vaaditaan luovuutta ja kekseliäisyyttä. Pienetkin yritykset voivat olla yhteiskunnan voimavara.

Vuoden 2015 yrittäjänainen julkistettiin Porin Yrittäjänaisten kevätkokouksessa 17.3.