Porin vuoden 2018 yrittäjänainen on Sirpa Huhtala Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy:stä

Porin vuoden 2018 yrittäjänaiseksi valittiin Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy:n yrittäjä Sirpa Huhtala. Valinta tapahtui Yyterin Kylpylähotellissa 15.3.2018 juhlavin menoin.

Sirpa ja hänen miehensä Kalevi Huhtala perustivat yrityksensä vuonna 1982. Aluksi rekkoja oli vain yksi. Auton kuljettajana toimi Kalevi, apukuskina ja kartanlukijana Sirpa. Ensimmäinen rekka kuljetti pääsääntöisesti sahatavaraa Merikarvialta ympäri Suomea. Asemapaikkana toimi Ahlaisissa sijaitseva Lamppi.

Ensimmäiseen autoon hankittiin iso Motorolan puhelin yhteydenpitoa varten. Tuolloin lastit toimitettiin vain yhteen suuntaan, joten kohdepaikoissa ympäri Suomea Kalevi alkoi soittamaan autolle myös paluulastia, saadakseen kuorman myös paluumatkalle.

Toinen rekka ostettiin 1990. Samana vuonna palkattiin ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä ajojärjestelijäksi. Näin yritys alkoi kasvaa ja paperityöt lisääntyivät. Aluksi Sirpa hoiti muun työn ohessa laskutuksia. Kun nuorin tyttö Linda meni kouluun, siirtyi Sirpa täysipäiväisesti työskentelemään yrityksessään.

Maailma muuttui ja vuonna 1992 tehtiinkin jo ensimmäinen kuljetus Italian ja Suomen välillä. Italiaan vietiin sahatavaraa ja paluukuormina lastina oli jääkaappeja ja pakastimia. Ulkomaanliikenteessä Italian ja Suomen välillä on tällä hetkellä noin 45 yksikköä. Tänä päivänä yritys toimii Porin Pormestarinluodossa.

Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy on vakiinnuttanut asemansa arvostettuna kuljetusliikkeenä Suomessa. Pienestä kahden ihmisen yrityksestä on kasvanut 150 ihmistä työllistävä yritysrypäs. Kuljetuskalustoon kuuluu yli 100 yksikköä. Tänä päivänä yritys toimii Porin Pormestarinluodossa.

Yhtiö kuljettaa yli 2 miljoonaa tonnia rautaa, metsäteollisuuden tuotteita ja sivutuotteita vuodessa. Yhtiön menestyksen takeena ovat vakaan ja hallitun kasvun periaate sekä sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilökunta, luotettavia yhteistyökumppaneita unohtamatta.

Yritys on ollut mukana kehittämässä kuljetusalaa koko olemassa olonsa ajan. Viimeisinpään kehitystyöhön liittyy mm. erikoispitkä HCT-hakerekka. Rekalla on pituutta 34 metriä kun tavanomaisen ajoneuvoyhdistelmän pituus on 25,25 metriä. Hakerekka on yksi kolmesta Suomessa, joille on myönnetty poikkeuslupa tutkimus- ja kehitystarkoituksiin.

Yhtiö vietti viime vuonna 35 vuotisjuhlaa ja yhtiössä aloitettiin sukupolven vaihdos. Omistusta on siirretty yhtiön varatoimitusjohtaja Kati Huhtalalle. Kati on Sirpan ja Kalevin vanhin tytär. Sirpa ja Kalevi ovat mukana yritystoiminnassa edelleen hyvin vahvasti.

Sirpa Huhtala liittyi Porin Yrittäjänaisiin vuonna 2012 ja toimii tällä hetkellä hallituksen varapuheenjohtajana. Sirpa on toiminut aktiivisesti yhdistyksessä. Sirpa on innokas ulkoilemaan ja marjastamaan. Sirpan motto on: ”Tartu hetkeen ja nauti elämästä. Nappaa tunteja sieltä täältä ja täytä ne mieleisilläsi asioilla. Sillä pääsee elämässä pitkälle”.

Yrittäjänaisvalinnan kunniaksi kahvitarjoilu perjantaina 16.3 klo 13.00 alkaen osoitteessa Tyvenentie 15, 28190 Pori.

Lisätietoja:
Vuoden yrittäjänainen Sirpa Huhtala sirpa.huhtala@kuljetusliikekalevihuhtala.fi
puh. 0400-226750

Porin Yrittäjänaisten puheenjohtaja Sari Huhtamaa sari@sarihuhtamaa.fi
puh. 050 325 4444