Porin vuoden 2020 yrittäjänainen Pia Hyppönen, Tilipartners Oy

Porin vuoden 2020 yrittäjänaiseksi valittiin Tilipartners Oy:n yrittäjä Pia Hyppönen

Valinta julkistettiin Ravintola Buccossa juhlavin menoin 27.8.2020

Pia Hyppönen on vahva taloushallinnon ammattilainen. Hän on toiminut sekä työntekijänä että yrittäjänä tilitoimistoissa. Tilitoimistojen asema vakiintui 1980-luvulla tulleen murroksen myötä. Yritykset ulkoistivat kirjapidon, palkkalaskennan ja muita sihteerin tehtäviä tilitoimistoille. Pian valmistuminen kirjanpitäjäksi osui juuri tähän hetkeen.

Pia aloitti kirjanpitäjänä vuonna 1984. -Menin äitiysloman sijaiseksi porilaiseen tilitoimistoon Satakunnankadulle. Siellä oli käytössä kahdenistuttava tietokone, joka toimi lerppu-levyjen avulla. Toisella levyllä oli käyttöjärjestelmä ja toisella asiakkaan tiedot. Tulostimena oli matriisitulostin. Käytössä oli myöhemmin serveri, jolle oli varattu yksi kokonainen huone. Serveriin oli liitetty henkilökohtaiset simppelit työasemat. Siihen aikaan ne olivat uusinta uutta tekniikkaa.

Vuonna 1990 perustettiin Tilisarka Ky. Pian yrittäjätaival alkoi. Vuonna 1993 tilitoimisto muutti Satakunnankadulta Otavankadulle Ilmari Mäkinen varaosaliikkeen viereen. Silloin tilitoimistossa työskenteli neljän hengen tiimi. Myöhemmin yritys toimi eri tiloissa Porin keskustassa toiminnan laajentuessa. Yritys myytiin vuonna 2014, jolloin Pia jäi vielä kolmeksi vuodeksi tiimiesimiehen rooliin.

Uusi mahdollisuus avautui radion maailmasta. Pia valittiin Mediatakojiin taloushallinnon sähköistämisprojektiin vuonna 2014. -Radion täysin erilainen maailma tuntui mukavalta vaihtelulta. ”Numeromuija” pääsi ääneen jopa mikin taakse radioaalloille.

Tie johti jälleen yrittäjäksi ja heinäkuussa 2019 Pia siirtyi Tilipartnersiin osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi. Yrityksen toimitilat ovat Yrjönkadulla Porin keskustassa. Tämän päivän kirjanpidolla ei ole kuitenkaan maantieteellisiä rajoja. Kaikki on sähköistä ja aina saatavilla. Kirjanpidon matka isoista servereistä on siirtynyt kännykän mukana povitaskuun ja pilveen. Paperiton toimisto on ekoteko.

Laadukkaasti tehty kirjanpidon sähköistäminen säästää yrittäjän aikaa ja on taloudellisesti järkevää. Tilitoimistojen rooli on laajentunut yhä enemmän yritysten neuvontaan. Kärkiajatus nykyisessä yrityksessä on huippulaatu palvelussa ja asiakkaan kohtaamisessa, Pia kertoo.

Tilitoimiston työntekijän tulee olla moniosaajia. Ammattitaidon jatkuva ylläpitäminen on tärkeää. KLT-kirjanpitäjällä onkin vähintään kahdeksan koulutuspäivää vuodessa. Pätevien työntekijöiden löytäminen ei ole aina helppoa.

Yrittäjätaustaa ei lähipiiristä löydy. Porin Yrittäjänaiset toimii tärkeänä verkostona. Pia on liittynyt mukaan yhdistykseen vuonna 2007 ja on ollut aktiivisesti toiminnassa mukana alusta alkaen. Pia on toiminut ansiokkaasti Porin Yrittäjänaisten rahastohoitajana sekä yhdistyksen hallituksessa ja ohjelmatoimikunnassa. Yrittäjän tärkeänä tukena on lisäksi oma perhe, aviomies Kari sekä aikuiset lapset Riku ja Ida.

Yrittäjänaisvalinnan kunniaksi kahvitarjoilu on perjantaina 28.8.2020 klo 12-14 osoitteessa Yrjönkatu 12 Caffe Localen alakerrassa.

Lisätietoja:

Vuoden yrittäjänainen Pia Hyppönen,
pia.hypponen@tilipatrners.fi
puh.044 244 3117

Porin Yrittäjänaisten puheenjohtaja Sari Huhtamaa
sari@sarihuhtamaa.fi
puh.050 325 4444

(Teksti ja kuvat: Taru Maanavilja ja Päivikki Alasmäki)